torsdag 3 april 2014

Kidsi and Churchi

KIDSI

Här om morgonen möttes vi av en massa barn, så kallade "kidsi". Tanzanianerna är nämligen väldigt förtjusta i att lägga på ett "i" på alla möjliga passande ord, författaren till detta inlägg kallas därmed numera för Roti. Däremot har de för vana att ta bort i:et på de ord som normalt sett slutar på i… man tar med andra ord en "tax" in till stan, och inte en taxi.

Tillbaka till kidsi. När vi kom fram till organisationen vi samarbetar med, sprang de oss till mötes och nästan slogs om att få bära våra kassar. Sedan blev vi kramade och ompysslade och fick nya frisyrer medan vi väntade på att vår vägvisare och tolk skulle dyka upp (tiden här innebär ofta en hel del väntan…)

CHURCHI

I söndags var vi i kyrkan för första gången här i Tanzania. Vi följde med vår "gardener" som bor här på hostelet, och vi blev varmt välkomnade. Gudstjänsten innehöll mycket sång och dans, och det riktigt sög i benen på undertecknad. Jag kände för att riva av hela mitt fulla afrodans-register. Tyvärr är man lite väl västerländsk och försiktig, så får se om det vågas mer nästa söndag ;) Vi fick varsin tolk till predikan, men eftersom predikanten kom upp i varv då och då (dvs. skrek) och ljudet var rätt skränigt, var det ändå lite svårt för allt att nå fram. Ändå tyckte vi inte att en gudstjänst var nog, så vi stannade även på nästa :P Denna i lite lugnare tempo och på engelska. Mer dans till folket!

ÖVRIGT

Nu har vi genomfört 11 intervjuer. Några av dem kommer vi dock inte kunna använda. Linda sitter och transkriberar för fullt. Nästa vecka blir det lite lugnare tempo. Vi kommer bryta av datainsamlingen med en 5-dagars safari. När vi kommer hem från den blir det till att börja analysera resultatet. Så länge får ni roa er med videoblogg #5. Karibu sana!


2 kommentarer: