måndag 10 mars 2014

Dala dalas & Chapatas

Karibu!

Idag har vi haft vår andra lektion i swahili. Vi kan grammatiken lite bättre, men det hjälper oss inte så mycket på stan. Där är det enda vi säger Jambo (hej) och Asante (tack) och vid enstaka tillfällen lite slang som Mambo (läget) och Poa (cool) och Kesho (imorgon). Vi har köpt varsina softa brallor, lunchat och gjort lite visumärenden.

Igår hade vi vilodag vid poolen i området, och nattade oss med att skriva lite på bakgrunden till uppsatsen. Vi har lite justeringar som behöver göras. För övrigt ligger uppsatsarbetet lite i lä, vi väntar på att "presidenten" för den organisationen vi tänkt samarbeta med, ska höra av sig. Det lät plötsligt osäkert om vi kunde samarbeta med dem, vilket skulle kunna leda till att vi får svänga om och arbeta med Plan B istället. Vi har lite idéer, men allt är ganska osäkert just nu. Vi får veta senast på onsdag. Vi väntar och längtar tills vi kan köra igång!

Medan vi väntar ska vi denna veckan åka på lite fältbesök och besöka primärvård och ett mindre "by-sjukhus", barnhem och det stora sjukhuset i stan där vi bor.

Här kommer en videoblogg från gårdagen!
3 kommentarer:

  1. åååå mango är inte alls avundsjuk....:) låter som att ni har de bra.

    SvaraRadera
  2. Hahaha! Sockar i sandaler! Svenskar i Afrika!

    SvaraRadera
  3. Mango som är så gott! :) Härlig videoblogg <3

    SvaraRadera