onsdag 26 mars 2014

Dagens lärdomar från regnperioden i Tanzania

1. Bli inte förvånad om vattnet stängs av i mellan åt, räkna alltså inte med att kunna ta en dusch, spola i toaletten eller borsta tänderna när du vaknar på morgonen. Det är alltid bra att ha en extra dunk med vatten ståendes dessa morgnar.

2.   Att ligga kvar o snoza en regnig morgon går inte om du har en tid att passa, allt tar dubbelt så lång tid när det regnar...

3. Vi fick informationen om att det bara regnar på nätterna under regnperioden i Tanzania. Detta är en myt! Det är alltså inte bara i Borås du har nytta av ett paraply!

4.  Bestämmer du dig trots allt för att ge dig ut en regnig morgon, planera ditt skoval väl. Flip-flops är enkla att tvätta av men tyvärr väldigt svåra att behålla på.

5. Bli inte förvånad om du plötsligt upptäcker att dina skor  förvandlats till en platåsko eller en snösko av all lera som fastat. Varför rekommenderade ingen oss att ta med stövlar?

6. Klädvalet är även det något att välja med omsorg, med flip-flops på fötterna kommer lera o vatten skvätta upp på dig så att t.o.m din rygg blir lerprickig... detta är inget att rekommendera. Undvik ljusa kläder  om du vill se fräsch ut när du kommer fram till stan. Den traditionella kangan är ett säkert kort då du alltid kan vränga den om utsidan blir nedsmutsad...

7. Att ta genvägen över majsfälten en regnig dag är ingen bra idé eftersom stigen förvandlats till ett 
gyttjebad... Detta leder till att det kan ta dubbelt så lång tid att ta sig till ”dalla dalla” hållplatsen.

8. Håll dig till de asfalterade vägarna om du skall promenera.

9. Vid regniga dagar rekommenderar vi att lyxa till det med en taxi om du har en tid att passa. Du slipper bli alldeles prickig av lera, dina skor kommer se någorlunda rena ut och du kommer anlända torr och utvilad.

10.  Men vem säger egentligen att du sitter säkert i en bil? Det kan vara så att även den får problem i regnet. Alla vägar i Tanzania är inte asfalterade, de uppstår ett mindre kaos på de leriga vägarna, och bli inte förvånad om du fastnar i ett dike och måste gå ut och putta på.

Hakuna matata!

Afrika levererar!!3 kommentarer:

  1. hahahahaaa, men vi tycker ju om regn ju!

    SvaraRadera
  2. HALLÅÅÅ! Lever ni? Hehe

    SvaraRadera